Gegrilde zeebrasem met rozemarijn en champignon-uienkebabs

Gegrilde zeebrasem met rozemarijn en champignon-uienkebabs
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Takjes rozemarijn
3.5
Teentjes knoflook
2
Hele dorades, schoongemaakt
2
Citroen, in schijfjes
0.5
Platte peterselie, fijngehakt
2 el
Champignons
8
Rode uien, in stukken
1.5
Partjes citroen
Olijfolie
Zout, peper

Gegrilde zeebrasem met rozemarijn en champignon-uienkebabs

Bereiding

1

Hak 3 takjes rozemarijn en 3 teentjes knoflook fijn. Meng ze met wat olijfolie, zout en peper.

2

Maak vier inkepingen in het vel van elke dorade, aan beide kanten, en smeer in met het rozemarijn-knoflookmengsel. Vul de buikholte van de vissen op met de schijfjes citroen en de resterende rozemarijn. Klem de vissen in een visrooster en bak ze op de barbecue tot ze goudbruin kleuren. Draai ze geregeld om.

3

Meng de peterselie met het resterende (geperste) teentje knoflook en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper. Meng deze bereiding met de champignons en de stukken ui. Rijg beide groenten aan spiesjes en bak ze 8 min op de barbecue. Dien de brochettes op bij de vis en geef er partjes citroen bij.