Gegrilde zoete aardappelen met rode-uienvinaigrette
Voorbereiding
15 min.
Kook
20 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Gegrilde zoete aardappelen met rode-uienvinaigrette
Bereiding
1
Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze in lange schijven van 5 mm dik. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg ze op de hete rooster en gril ze aan beide kanten tot mooie grillstrepen ontstaan. Verhuis ze naar indirecte hitte, sluit het deksel van de barbecue en laat ze 10 min verder bakken.
2
Pers de knoflook en hak de rode ui, het pepertje en de peterselie fijn. Meng al deze ingrediënten met de witte balsamicoazijn, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en meng tot een gladde vinaigrette.
3
Schik de schijven zoete aardappel op een mooie schaal, besprenkel met vinaigrette en serveer.