Gehakt Parmentier met kip en pruimen

Gehakt Parmentier met kip en pruimen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Aardappelen
300 g
Olijfolie
Bloemkool, in roosjes
0.25
Gedroogde pruimen
50 g
Kerriepoeder
0.5 el
Water
125 ml
Gaar kippenvlees
75 g
Scheutje melk
0.5
Peterselie, gesnipperd
1 el
Handvol geraspte kaas
0.5

Gehakt Parmentier met kip en pruimen

Bereiding

1

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de bloemkool, de gedroogde pruimen en het kerriepoeder 2 min op een laag vuur.

2

Voeg het water toe en laat afgedekt 10 min sudderen. Kruid met zout en peper. Snij de kip in blokjes en leg ze bij de bloemkool. Haal de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met de melk en 2 el olie. Schep er de peterselie onder.

3

Schep het mengsel van kip, bloemkool en pruimen in een ingevette ovenschaal. Smeer de puree erover en bestrooi met de kaas. Bak 20 min in de oven.