Gehakt Parmentier met kip en pruimen

Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
20 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Gehakt Parmentier met kip en pruimen
Bereiding
1
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de bloemkool, de gedroogde pruimen en het kerriepoeder 2 min op een laag vuur.
2
Voeg het water toe en laat afgedekt 10 min sudderen. Kruid met zout en peper. Snij de kip in blokjes en leg ze bij de bloemkool. Haal de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met de melk en 2 el olie. Schep er de peterselie onder.
3
Schep het mengsel van kip, bloemkool en pruimen in een ingevette ovenschaal. Smeer de puree erover en bestrooi met de kaas. Bak 20 min in de oven.