Gehaktballetjes met pasta, spek en mascarpone

Gehaktballetjes met pasta, spek en mascarpone
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

blokje groentebouillon
0.25
dille
5 g
gemengd gehakt
200 g
ei
0.5
fusilli
250 g
spekblokjes
100 g
teentje(s) knoflook
1
kerstomaten
200 g
mascarpone
125 g
paneermeel
1 el
water
80 ml
olijfolie
peper
zout

Gehaktballetjes met pasta, spek en mascarpone

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los er het groentebouillonblokje in op. Hak de dille fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de helft van de dille. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt.

2

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin. Schep uit de pan. Bak in de pan de spekblokjes goudbruin. Pers er de knoflook bij en laat even meebakken. Blus met de bouillon.

3

Leg de gehaktballetjes en de kerstomaatjes in de pan en laat nog even doorwarmen. Voeg de mascarpone toe en roer goed door elkaar. Laat nog eventjes pruttelen. Serveer er de pasta bij. Werk af met de dille.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
227kcal
Vetten
6g
Zout
0,59g
Eiwitten
9,2g