Gehaktballetjes met rijst en curry

Gehaktballetjes met rijst en curry
Bereiding
1
Doe het kalfsgehakt in een mengkom en voeg de gesnipperde chilipeper en sjalot toe. Kruid met peper en zout. Draai het gehakt in balletjes. Doe wat boter in een hete braadpan en bak de balletjes. Verlaag na enkele minuten het vuur en laat zachtjes garen.
2
Stoof de gesnipperde ui in een beetje olijfolie. Voeg de rijst en de kippenbouillon (250 ml) en water (250 ml)toe en laat rustig garen.
3
Stoof de gesnipperde ui met wat geraspte gember in een beetje olijfolie. Voeg het currypoeder en de banaan toe en stoof even mee. Bevochtig met kippenbouillon (250 ml) en laat voor de helft inkoken. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat nog even doorkoken. Mix het geheel en laat het nadien door een puntzeef lopen. Breng op smaak met peper en zout. Doe de rijst en de balletjes op je bord en giet er de curry over.