Gehaktschotel uit de oven met spinazie, champignons en aardappelen

Gehaktschotel uit de oven met spinazie, champignons en aardappelen
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
ui
0.5 st
champignons
225 g
spinazie
180 g
gemengd gehakt
300 g
volle room
125 ml
tomatenconcentraat
0.5 el
mini krieltjes
400 g
gratinkaas
50 g
boter
ketchup
1 el
peper
zout

Gehaktschotel uit de oven met spinazie, champignons en aardappelen

Bereiding

1

Verwarm de ovengrill voor. Schil en snipper de ui.

2

Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en stoof de ui 1 min. aan alvorens de champignons toe te voegen. Roerbak 4 min. en voeg de spinazie toe. Laat 1 min. slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan over een hoog vuur en bak het gehakt gaar. Voeg ketchup toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de room met de tomatenpuree.

3

Spreid het gehakt uit over de bodem van een ovenschotel. Leg er vervolgens de groenten bovenop, gevolgd door de aardappelen. Overgiet het geheel met de room en werk af met de kaas. Schuif 10 min. onder de grill, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
130kj
Vetten
5,2
Zout
0,5
Eiwitten
6,4