Gekaramelliseerde spareribs met groentesalade
Ingrediënten voor:
Gekaramelliseerde spareribs met groentesalade
Bereiding
1
Pel en pers de knoflook voor de marinade. Snij de limoen in tweeën en pers een helft uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade en kruid met peper en zout. Leg er het vlees in en laat 1 nacht marineren.
2
Verpak de krieltjes in bakpapier en rooster ze in papillot, 30 min op de barbecue (met gesloten deksel). Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes en meng met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat voor de barbecue en laat 15 min bakken met het deksel erop. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze samen met de peultjes in licht gezouten water. Snipper de bieslook voor de vinaigrette en meng met de tahin.
3
Meng de blokjes zoete aardappel met de gare krieltjes, de broccoli en de peultjes. Voeg 1/3 van de vinaigrette toe en snipper er de peterselie over. Rooster de spareribs op de barbecue en serveer ze met de groentesalade en de rest van de vinaigrette.