Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches

Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sinaasappelen
1.5
Vijgen
1.5
Suiker
75 g
Pistaches
25 g

Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches

Bereiding

1

Pel 2 sinaasappelen en snij ze in schijfjes. Pers de 3de sinaasappel uit. Snij de vijgen in plakjes.

2

Giet de suiker in een grote diepe stoofpot en giet er 100 ml water bij. Verwarm zonder te roeren, tot er fijne bubbeltjes verschijnen. Wanneer die bubbeltjes kleuren, roer dan snel maar zorgvuldig om met een klopper.

3

Leg de sinaasappelschijfjes en de plakjes vijg erin. Blus met het sinaasappelsap en laat karamelliseren. Is je karamel te dik, voeg dan wat sinaasappelsap toe. Hak de pistaches grof, strooi ze over de vijgen en de sinaasappelschijfjes en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
151 kcal
Vetten
3,0 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,38 g
Koolhydraat
28 g
Suiker
28 g
Vezels
2,1 g
Zout
0
Eiwitten
2,1 g