Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches

Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
15 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Gekaramelliseerde vijgen en sinaasappelen met pistaches
Bereiding
1
Pel 2 sinaasappelen en snij ze in schijfjes. Pers de 3de sinaasappel uit. Snij de vijgen in plakjes.
2
Giet de suiker in een grote diepe stoofpot en giet er 100 ml water bij. Verwarm zonder te roeren, tot er fijne bubbeltjes verschijnen. Wanneer die bubbeltjes kleuren, roer dan snel maar zorgvuldig om met een klopper.
3
Leg de sinaasappelschijfjes en de plakjes vijg erin. Blus met het sinaasappelsap en laat karamelliseren. Is je karamel te dik, voeg dan wat sinaasappelsap toe. Hak de pistaches grof, strooi ze over de vijgen en de sinaasappelschijfjes en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
151 kcal
Vetten
3,0 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,38 g
Koolhydraat
28 g
Suiker
28 g
Vezels
2,1 g
Zout
0
Eiwitten
2,1 g