Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn

Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

sneetjes vers spek
6
harissapasta
0.5 c.à.c
teentje knoflook
0.5
sojasaus
1 el
rijstazijn
0.5 el
zoete aardappelen
600 g
gemalen komijn
0.5 c.à.c
stengels bieslook
5
boter
20 g
arachideolie
1 el
zout

Gelakt spek en puree van zoete aardappelen met komijn

Bereiding

1

Schil de zoete aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water en giet ze daarna af.

2

Halveer het spek. Hak het knoflookteentje fijn. Doe de olie in een grote pan. Laat de knoflook 3 min. stoven. Voeg de harissapasta toe en laat 2 min. bakken. Voeg de rijstazijn, de sojasaus en het spek toe. Laat 10 min. op hoog vuur bakken tot de saus indikt en karamelliseert.

3

Voeg de boter toe aan de aardappelen en breng op smaak met komijn, zout en peper. Prak de aardappelen fijn. Dien het spek op met de gekaramelliseerde saus en de puree van zoete aardappelen. Versier met bieslook.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
153kcal
Vetten
4,4g
Zout
0,52g
Eiwitten
2,6g