Gelakte en gekruide aubergines met rijst

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rijst
200 g
Aubergines
1.5
Chilipeper
0.5
Sesamzaad
2 el
Enkele blaadjes verse koriander
Neutrale olie
Zout
Peper

Voor de saus

Sojasaus
1.5 el
Honing
1 el
Rijstazijn
1 el
Sriracha
0.5 el
Maïszetmeel
0.5 el
Lente-uitjes
2
Teentje knoflook
1
Gember
0.5 el

Gelakte en gekruide aubergines met rijst

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de rijst zoals vermeld op de verpakking. Snijd de aubergines in stukken. Meng ze met een scheutje olie, peper en zout en verspreid ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ongeveer 20 min in de oven tot de aubergines goed doorbakken en goudkleurig zijn.

2

Maak de saus. Meng de sojasaus, de honing, de rijstazijn en de sriracha. Los in een andere kom het maïszetmeel op in 2 el water en voeg toe aan de saus. Hak de lente-ui en de knoflook fijn. Fruit 2/3 van de lente-ui, de knoflook en de geraspte gember in een hete pan met olie. De knoflook mag niet bruin worden. Zet het vuur lager en doe de saus samen met 2 tot 3 el water in de pan. Roer goed door tot je een plakkerige, gebonden saus bekomt.

3

Haal de stukjes aubergine uit de oven en meng ze door de saus. Serveer met rijst en werk af met de rest van de lente-uitjes, rondjes chilipeper, sesamzaad en koriander

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
106 kcal
Vetten
1,9 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,3 g
Koolhydraat
18,8 g
Suiker
3,6 g
Vezels
1,4 g
Zout
0,5 g
Eiwitten
2,8 g