Gelakte vis met soja en gremolata van pistaches

Gelakte vis met soja en gremolata van pistaches
Nutri-Score A
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 12 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zalmfilet (elk 125 g)
2 g
Citroen
0.5
Teentjes knoflook
2
Sojasaus
1 el
Gembersiroop
1 el
Zout
Peper
Verse koriander
2 el
Pistaches
1 el
Biolimoen
0.5

Gelakte vis met soja en gremolata van pistaches

Bereiding

1

Verwarm de ovengrill voor op 200°C. Leg de zalm in een braadslee en kruid met peper en zout. Pers de citroen uit. Pers de knoflook boven de vis en besprenkel met de sojasaus, 2 el van het citroensap en de gembersiroop. Zet 12 min onder de ovengrill.

2

Voor de gremolata: hak de koriander, hak de pistaches grof en snij de zeste van de limoen. Snij ze heel fijn. Plet de koriander, de pistaches en de zeste in de vijzel.

3

Haal de zalm uit de oven en serveer met de gremolata en een slaatje.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
247kcal
Vetten
17g
(waarvan verzadigde vetten)
2,5g
Suiker
5,6
Vezels
0,6g
Zout
0,9g
Eiwitten
15g