Gelakte vis met soja en gremolata van pistaches


Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
12 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Gelakte vis met soja en gremolata van pistaches
Bereiding
1
Verwarm de ovengrill voor op 200°C. Leg de zalm in een braadslee en kruid met peper en zout. Pers de citroen uit. Pers de knoflook boven de vis en besprenkel met de sojasaus, 2 el van het citroensap en de gembersiroop. Zet 12 min onder de ovengrill.
2
Voor de gremolata: hak de koriander, hak de pistaches grof en snij de zeste van de limoen. Snij ze heel fijn. Plet de koriander, de pistaches en de zeste in de vijzel.
3
Haal de zalm uit de oven en serveer met de gremolata en een slaatje.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
247kcal
Vetten
17g
(waarvan verzadigde vetten)
2,5g
Suiker
5,6
Vezels
0,6g
Zout
0,9g
Eiwitten
15g