Gemarineerde kip met frisse salade van mango en rijst

Gemarineerde kip met frisse salade van mango en rijst
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

wilde rijst
125 g
sojasaus
2 el
limoen
0.5
sesamolie
0.5 c.à.c
mango
1
komkommer
0.5
koriander
6 g
kippenborstfilet
300 g
cayennepeper
bruine suiker
0.5 el
olijfolie
peper
zout

Gemarineerde kip met frisse salade van mango en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Snij de kippenborstfilet in reepjes. Meng de sojasaus met het limoensap, cayennepeper (naar uw smaak), bruine suiker, een geutje olijfolie en de sesamolie en giet deze marinade over de kippenborstfiletreepjes. Laat eventjes marineren.

2

Schil de mango en snij in kleine stukjes. Snij de komkommer over de lengte in vier en verwijder de zaadlijst. Snij vervolgens in kleine stukjes. Hak de koriander fijn. Meng de mango, komkommer en koriander door de rijst en kruid met peper en zout.

3

Verwarm een grillpan op een hoog vuur en gril de kippenreepjes in 4-5 min. gaar. Serveer met de mango-rijstsalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
121kcal
Vetten
0,3g
Zout
0,6g
Eiwitten
10g