Gemarineerde kippenboutjes met taboulé

Gemarineerde kippenboutjes met taboulé
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kippenboutjes
4
Kippenkruiden
1.5 c.à.c
Gemalen kaneel
0.5 c.à.c
Zonnebloemolie
Citroen
1
Teentje knoflook
0.5
Middelfijne couscous
200 g
Gedroogde abrikozen, in blokjes gesneden
40 g
Olijfolie
1 el
Kurkuma
1 c.à.c
Enkele muntblaadjes
Amandelen, grof gehakt
20 g
Rode paprika
0.5
Kokend water
17.5 cl.
Zout
Peper

Gemarineerde kippenboutjes met taboulé

Bereiding

1

Roer een scheut zonnebloemolie, de geperste knoflook, kippenkruiden en kaneel onder elkaar in een kom. Kruid met zout. Voeg de kippenboutjes en 1 citroen in schijfjes gesneden toe. Meng goed onder elkaar, zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade en hou apart.

2

Maak de taboulé. Doe de couscous in een kom en voeg de olijfolie, kurkuma, gedroogde abrikozen, de geraspte schil en het sap van de tweede citroen toe. Roer goed onder elkaar. Giet er 35 cl kokend water bij, dek af en laat de couscous zwellen. Ontpit en snij intussen de rode paprika in blokjes en meng onder de taboulé, samen met de grofgehakte amandelen en fijngesneden munt.

3

Bak de gemarineerde kippenboutjes 20 min. zachtjes op een warme barbecue. Draai de kippenboutjes regelmatig om tijdens het bakken. Serveer de geroosterde kippenboutjes met de taboulé.