Gemarineerde scampi met citrusvinaigrette

Gemarineerde scampi met citrusvinaigrette
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Schoongemaakte rauwe scampi
0.5 kg
Olijfolie
1 el

Voor de marinade

Honing
50 ml
Sojasaus
37.5 ml
Teentjes knoflook, fijngesnipperd
1

Voor de salade

Komkommer
0.25
Venkelknol
0.5
Rode ui
0.5
Stengel rabarber
0.5
Bussel groene asperges
0.5
Dille, fijngesnipperd
2 el
Radijs, fijngesnijd
3

Voor de vinaigrette

geraspte zeste en sap van citroen
0.5
Geraspte zeste van sinaasappel
0.5
Olijfolie
40 ml

Gemarineerde scampi met citrusvinaigrette

Bereiding

1

Snij de komkommer in de lengte in dunne plakken. Snij de venkel in dunne plakken, de ui in dunne ringen en de rabarber en asperges in kleine blokjes. Meng al deze groenten en werk af met de dille en plakjes radijs.

2

Meng de honing met de sojasaus en de knoflook. Laat de scampi 15 min marineren in de helft van deze marinade. Roer alle ingrediënten van de vinaigrette door elkaar en breng hiermee de salade op smaak.

3

Bak de scampi kort in hete olijfolie, giet er de rest van de marinade bij en laat nog 1 min verder bakken. Dien op met de salade.