Gemarineerde spareribs met ananassalade

Gemarineerde spareribs met ananassalade
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 60 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentjes knoflook
1.5
Ketchup
75 ml
Mosterd
0.5 c.à.c
Honing
2 el
Sojasaus
1 el
Rijstazijn
1.5 el
Paprikapoeder
0.5 snuifje
Cayennepeper
0.5 snuifje
Varkensribben
0.5 kg
Peper
Zout

Voor de salade

Rode ui
0.5
Pikant pepertje
0.5
Verse ananas
0.25
Minikomkommers
2
Koriander
0.5 bosje
Pinda's
0.5 handvol
Witte wijnazijn
0.5 el
Olijfolie

Gemarineerde spareribs met ananassalade

Bereiding

1

Pers de knoflook en meng met de ketchup, mosterd, honing, sojasaus, azijn, paprikapoeder en cayennepeper. Kruid met peper en zout en schep over de varkensribben. Dek af en zet minstens 1 u in de koelkast. 

2

Rooster de ribben ongeveer 25 min op het hoogste rooster van de barbecue. Draai ze om de 5 min om en besprenkel ze geregeld met marinade. 

3

Maak de salade: hak de rode uien het pepertje fijn. Snij het vruchtvlees van de ananas in blokjes en de komkommers in kleine blokjes. Snipper de koriander en hak de pinda’s grof. Meng al deze ingrediënten en voeg de azijn en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en serveer bij de ribben. 

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
169g
Vetten
10g
Vezels
0,7g
Eiwitten
9,7g