Gemarineerde steak met gegrilde groenten, focaccia en barbecuesaus

Gemarineerde steak met gegrilde groenten, focaccia en barbecuesaus
Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 60 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Limoenen
1
Bladpeterselie
1 el
Olijfolie
Rundssteak (dunne lende)
0.5 kg
Teentjes knoflook
1
Witloof
1
Courgette
0.5
Aubergine
0.5
Basilicum
0.5 handvol
Zout
Peper

Voor de barbecuesaus

Ketchup
75 ml
Milde mosterd
1 el
Luikse siroop
1 el
Worcestersaus
0.5 c.à.c
Gerookt paprikapoeder
0.5 snuifje

Gemarineerde steak met gegrilde groenten, focaccia en barbecuesaus

Bereiding

1

Maak de marinade (voor 4 personen): pers de limoenen uit. Hak de peterselie fijn. Meng 5 el olijfolie met 5 el limoensap. Voeg de peterselie toe en kruid met zout en peper. Leg het vlees in dit mengsel en laat het 1 uur marineren.

2

Verwarm al roerend alle ingrediënten voor de barbecuesaus in een kookpan op een laag vuur. Zet opzij. Pel en pers de knoflook en meng met een scheutje olijfolie. Snij het witloof in tweeën, de aubergine en courgette in sneden. Kruid alle groenten met zout en peper en borstel er knoflookolie over.

3

Haal het vlees uit de marinade en laat het uitlekken. Rooster het op de barbecue tot het naar wens gebakken is. Voeg 5 min voor het eind van de baktijd van het vlees de groenten toe. Snij het vlees in sneden en serveer met de gegrilde groenten, de focaccia en de barbecuesaus. Werk af met basilicumblaadjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
142kcal
Vetten
3,8g
Vezels
1,9g
Eiwitten
9,3g