Gemarineerde varkenskotelet met frisse komkommersalade

Gemarineerde varkenskotelet met frisse komkommersalade
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Xeres azijn
0.5 el
zout
peper
olijfolie
50 ml
gedroogde tijm
0.25
varkenskoteletten
2 st
komkommer(s)
1
takjes dille
2
takje(s) verse oregano
takje(s) platte peterselie
1
potje(s) yoghurt op z'n Grieks
1
vastkokende aardappelen
400 g
teentje knoflook
0.5
het sap van citroen
1

Gemarineerde varkenskotelet met frisse komkommersalade

Bereiding

1

Hak de knoflook grof en mix met het citroensap, de olijfolie, wat peper en de tijm in een keukenrobot tot een smeuïge saus. Doe de varkenskoteletten in een diepvrieszak samen met deze marinade. Sluit de zak af en meng zodat het vlees volledig is bedekt met de marinade. Laat 20 min. rusten.

2

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Schil en ontpit de komkommer. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de dille, de oregano en de peterselie fijn. Meng de komkommer, de kruiden, de yoghurt en de (Xeres)azijn.

3

Haal de koteletten uit de marinade en bak het vlees op de barbecue of in een grillpan. Serveer met de komkommersalade en de gekookte aardappelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
111kcal
Vetten
2g
Zout
0,11g
Eiwitten
6,1g