Gepocheerd eitje op een bedje van linzen, rucola en zoete aardappel

Gepocheerd eitje op een bedje van linzen, rucola en zoete aardappel
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

zoete aardappelfrietjes
200 g
voorgekookte linzen
400 g
zakje rucola
1
pecannoten
40 g
romatomaten
2
citroen
0.25
honing
0.5 el
teentje knoflook
0.5
eieren
2
paprikapoeder
0.5 c.à.c
mosterd
1 c.à.c
azijn
olijfolie
peper
zout
bakpapier
keukenpapier

Gepocheerd eitje op een bedje van linzen, rucola en zoete aardappel

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelfrietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Schuif 20 min. in de hete oven.

2

Spoel de linzen en hak de pecannoten grof. Ontzaad de tomaten en snij in kleine blokjes. Meng de mosterd, het citroensap, de honing en tot moes geplette knoflook samen met olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

3

Breng water met een flinke geut azijn aan de kook. Draai het vuur lager (het water mag niet meer koken) en maak een draaikolk in het water. Breek één per één de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 min. koken. Breng de linzen met de aardappel, rucola, tomaten en pecannoten op smaak met de vinaigrette. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de salade met een gepocheerd eitje.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
91kcal
Vetten
0,7g
Zout
0,13g
Eiwitten
4,1g