Gepocheerde perziken en kersen met vanille-ijs
Gepocheerde perziken en kersen met vanille-ijs
Bereiding
1
Snij met een mesje de perziken onderaan kruiselings in en dompel ze een paar seconden onder in kokend water. Haal ze uit het water,leg ze in ijswater om af te koelen en verwijder het vel.
2
Halveer de perziken en verwijder de pit. Breng de schuimwijn aan de kook met de suiker. Schil de citroen en leg de schil in de wijn. Leg de halve perziken in deze vloeistof en zet het vuur zo laag dat het net niet meer kookt. Pocheer de perziken zo 15 min. Schep ze uit de vloeistof en laat ze afkoelen in de koelkast. Leg de kersen in de kersenwijn en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 min koken en laat dan afkoelen.
3
Verdeel de kersen over de borden en leg er 2 halve perziken en een bolletje vanille-ijs bij. Werk af met een paar blaadjes munt.