Geroerbakte rijst met sriracha en een spiegeleitje

Geroerbakte rijst met sriracha en een spiegeleitje
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
volkoren rijst
150 g
lente-ui
0.25
teentje knoflook
1
wokgroenten
400 g
sojasaus
45 ml
sriracha saus (+ extra om erbij te serveren)
1 el
limoen
1
eieren
2
verse koriander
5 g
verse gember
arachideolie
peper
zout

Geroerbakte rijst met sriracha en een spiegeleitje

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes, plet de knoflook tot moes en rasp de gember.

2

Verwarm een scheutje arachideolie in een wok op een hoog vuur. Roerbak de lente-ui 2 min. en voeg de knoflook en gember toe. Bak nog 1 min. verder en voeg dan de wokgroenten toe. Roerbak nog 5 min. of tot de groenten beetgaar zijn. Meng de rijst erdoor en breng op smaak met sojasaus, sriracha en limoensap. Bak nog 2 min. verder.

3

Verwarm ondertussen in een andere pan wat arachideolie op een middelhoog vuur en bak de spiegeleitjes in 2-3 min. gaar. Kruid met peper en zout. Schep de rijst op borden of in kommen en werk af met een spiegeleitje. Serveer met koriander en extra srirachasaus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
120kcal
Vetten
0,8g
Zout
0,97g
Eiwitten
4,6g