Geroosterde bloemkool met botersaus en gegrilde zeebaars

Geroosterde bloemkool met botersaus en gegrilde zeebaars
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Snij ze in plakjes en zet ze even opzij. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool en leg ze in een grote kookpan. Giet er de kippenbouillon bij en voeg de helft van de takjes tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid met zout en peper en laat 12 min koken.
2
Laat de boter smelten in een pannetje. Leg de bloemkool en de plakken aardappel in een ovenschaal. Besprenkel de bloemkool met de gesmolten boter, voeg de rest van de tijm toe en rooster 15 min in de oven.
3
Verhit de olie flink heet in een braadpan en gril de zeebaarsfilets 2 min per kant. Voeg de kappertjes, de plakjes citroen en een paar plukjes peterselie toe. Hak de rest van de peterselie fijn. Bestrooi de bloemkool met de peterselie en plukjes marjolein en serveer bij de gegrilde vis.