Geroosterde ciabatta met foie gras en vijgen

Geroosterde ciabatta met foie gras en vijgen
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ciabatta
0.5
Olijfolie
Boter
Bospaddenstoelen, schoongeboend
125 g
Teentje knoflook, geperst
0.5
Peterselie, fijngehakt
1 el
Vijgencompote
Foie gras
125 g
Verse vijgen, in plakjes
1
Zout, peper

Geroosterde ciabatta met foie gras en vijgen

Bereiding

1

Snij de ciabatta in sneetjes, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze goudbruin in een grillpan.

2

Laat een klontje boter smelten in een braadpan. Bak er de paddenstoelen en de knoflook goudbruin in. Bestrooi met peterselie en kruid met zout en peper.

3

Leg op elk sneetje brood een lepeltje vijgencompote, leg er een plak foie gras op en verdeel daarover de gebakken paddenstoelen. Eindig met een plakje verse vijg.