Geroosterde kwartels met venkel en sinaasappel

Geroosterde kwartels met venkel en sinaasappel
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kwartels van elk 500 g
2
kleine venkelknollen, in grove stukken
1
Sinaasappelen in plakken
1.5
Takjes verse tijm
Venkelzaadjes
1.5 c.à.c
Koude boter
25 g

Voor de marinade

Pernod
35 ml
Olijfolie
2 el
Sinaasappelsap
1.5 el
Citroensap
1.5 el
Mosterd
1 el
Bruine suiker
1.5 el
Zout
1 c.à.c
Zwarte peper
0.5 c.à.c

Geroosterde kwartels met venkel en sinaasappel

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade en borstel er de kwartels mee in. Dek af en zet minstens 1 u in de koelkast (maar liever een hele nacht).

2

Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de kwartels in een ovenschaal en leg er de venkel en de plakken sinaasappel rond en tussen. Bestrooi met de tijm, de venkelzaadjes, zout en peper, sprenkel er de rest van de marinade over en rooster 40 à 45 min in de oven.

3

Leg de kwartels op een warme serveerschaal en laat 10 min rusten voor je ze aansnijdt. Giet intussen het bakvocht in een pannetje, schraap er de aanbaksels uit de ovenschaal bij en klop er de koude boter door. Dien de kwartels en groente op met jonge krielaardappelen of met wilde rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
161kcal
Vetten
9,4g
Suiker
8,4g
Vezels
1,9g
Eiwitten
6,6g