Geroosterde pompoen, halloumi en mangovinaigrette

Geroosterde pompoen, halloumi en mangovinaigrette
Voorbereiding 25 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pompoen
0.5
Honing
0.5 el
Komijnpoeder
0.25 el
Mango
0.25
Sjalot
0.5
Witte wijnazijn
4 el
Halloumi
125 g
Griekse yoghurt
100 g
Witloofstronkjes
1
Radicchio
40 g
Geroosterde pijnboompitten
1 el
Verse munt
0.5 handvol
Olijfolie
Zout, peper

Geroosterde pompoen, halloumi en mangovinaigrette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de ongeschilde pompoen in halvemaantjes. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de honing en wat olijfolie. Breng op smaak met de komijn, peper en zout en bak 25 min in de oven.

2

Snij het vruchtvlees van de mango in kleine stukjes en snipper de sjalot. Leg in de’ keukenrobot, samen met de wittewijnazijn en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en mix glad. Snij de halloumi in blokjes en bak ze goudbruin in een pan met olie.

3

Kruid de yoghurt met peper en zout. Gebruik de bolle kant van een lepel om de yoghurt te dresseren op elk bord. Haal de bladeren van de witloofstronkjes en hak de radicchio. Schik ze op de yoghurt. Voeg de pompoen en de blokjes halloumi toe en bestrooi met de pijnboompitten. Werk af met munt en serveer met de mangovinaigrette er apart bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
86kcal
Vetten
5,8g
Vezels
1,1g
Eiwitten
3,8g