Geroosterde pompoen met feta en pijnboompitten


Voorbereiding
15 min.
Kooktijd
30 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Geroosterde pompoen met feta en pijnboompitten
Bereiding
1
Verwarm de ovengrill voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en halveer de pompoen. Verwijder de pitten en snij in repen van 1,5 cm. Besprenkel met olijfolie en kruid met de ras-elhanout, peper en zout. Meng, leg op de bakplaat en rooster 15 à 20 min in de oven. Laat kort afkoelen.
2
Rasp de zeste van de citroen en pers hem uit. Mix de feta met de yoghurt, de zeste en 1 el citroensap tot een gladde, massa. Kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Hak de peterselie fijn.
3
Giet het fetamengsel op een bord. Leg er de pompoen op en bestrooi met de pijnboompitten en peterselie.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
117 kcal
Vetten
8 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,6 g
Koolhydraat
7,1 g
Suiker
3,1 g
Vezels
1,8 g
Zout
0,39 g
Eiwitten
3,8 g