Geroosterde pompoen met feta en pijnboompitten

Geroosterde pompoen met feta en pijnboompitten
Nutri-Score B
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pompoen
400 g
Ras-el-hanout
1 el
Citroen Bio
2024-01-31T23:00:00.000Z
Feta
100 g
Yoghurt op z’n Grieks
50 g
Pijnboompitten
15 g
Bladpeterselie
5 g
Olijfolie
Peper
Zout

Geroosterde pompoen met feta en pijnboompitten

Bereiding

1

Verwarm de ovengrill voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was en halveer de pompoen. Verwijder de pitten en snij in repen van 1,5 cm. Besprenkel met olijfolie en kruid met de ras-elhanout, peper en zout. Meng, leg op de bakplaat en rooster 15 à 20 min in de oven. Laat kort afkoelen.

2

Rasp de zeste van de citroen en pers hem uit. Mix de feta met de yoghurt, de zeste en 1 el citroensap tot een gladde, massa. Kruid met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Hak de peterselie fijn.

3

Giet het fetamengsel op een bord. Leg er de pompoen op en bestrooi met de pijnboompitten en peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
117 kcal
Vetten
8 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,6 g
Koolhydraat
7,1 g
Suiker
3,1 g
Vezels
1,8 g
Zout
0,39 g
Eiwitten
3,8 g