Geroosterde pompoensoep met salie en witte pens

Geroosterde pompoensoep met salie en witte pens
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter
15 g
Ui, fijngesnipperd
0.5 st
Wortel(en), in rondjes
1 st
Appel, geschild en in blokjes
0.5 st
Pompoen, in blokjes en 25 min geroosterd in de oven
200 g
Salieblaadjes + voor de afwerking
0.5 el
Kippenbouillon
350 ml
Kleine witte pens
0.5 st
Pompoenpitten
2 el
Zout, versgemalen zwarte peper

Geroosterde pompoensoep met salie en witte pens

Bereiding

1

Laat de boter smelten in een grote kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de wortelen, de blokjes appel, de pompoen en de salie toe en laat 8 à 10 min stoven.

2

Haal de pan van het vuur, schep enkele blokjes pompoen uit de pan (voor de afwerking) en mix de rest van het mengsel. Giet er de kippenbouillon bij en laat ongeveer 15 min sudderen. Kruid naar smaak met zout en peper.

3

Snij de witte pens in plakjes en bak ze in 5 min goudbruin in een pan zonder vetstof; keer ze geregeld om. Rooster de pompoenpitten krokant en goudbruin in een andere pan zonder vetstof. Schep de soep in kommen en verdeel er de geroosterde pompoenpitten, de apart gehouden blokjes pompoen, de plakjes pens en de salie over.