Geroosterde radijzen met zure room en hazelnoten

Geroosterde radijzen met zure room en hazelnoten
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Radijzen
1.5 bosje
Teentjes knoflook
1
Hazelnoten
37.5 g
Citroen
0.5
Honing
0.5 el
Zure room
100 ml
Oreganoblaadjes
Olijfolie
Fleur de sel
Zout, peper

Geroosterde radijzen met zure room en hazelnoten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Was en droog de radijzen, verwijder het lof en snij ze doormidden. Schik ze op een bakplaat, samen met de geplette knoflook, en overgiet met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 15 tot 20 min in de oven.

2

Hak de hazelnoten grof. Rasp de zeste van de citroen. Verwarm de honing in een kookpot op een zacht vuur. Voeg de hazelnoten toe en bak goudbruin. Voeg de citroenzeste toe en breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper. Laat nog 1 min verwarmen en haal dan van het vuur. Laat afkoelen.

3

Besmeer een serveerschaal met de zure room, beleg met radijzen en werk af met hazelnoten en oregano.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
268kcal
Vetten
26g
Vezels
2,2g
Eiwitten
3,9g