Geroosterde rode bietjes met sinaasappel, feta en hazelnoten (Bio)

Voorbereiding
20 min.
Kooktijd
30 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Geroosterde rode bietjes met sinaasappel, feta en hazelnoten (Bio)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bieten, snij in kwarten en schik ze in een ovenvaste schaal. Kruid met peper en zout, besprenkel met een scheut olijfolie en zet 30 min in de oven. Pel 2 sinaasappelen à vif en verdeel in partjes.
2
Maak de vinaigrette: meng 5 cl olijfolie met de balsamicoazijn, de zeste en het sap van 2 sinaasappelen en breng op smaak met peper en zout.
3
Schik de geroosterde bietpartjes, de sinaasappelpartjes en de verkruimelde feta op een bord. Bestrooi met de gehakte hazelnoten en de munt- en peterselieblaadjes. Serveer met de vinaigrette.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
105kcal
Vetten
6,6g
Vezels
2,6g
Eiwitten
2,8g