Geroosterde rode bietjes met sinaasappel, feta en hazelnoten (Bio)

Geroosterde rode bietjes met sinaasappel, feta en hazelnoten (Bio)
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode biet
500 g
Sinaasappels
2
Feta
60 g
Hazelnoten
30 g
Enkele blaadjes verse munt
Enkele blaadjes verse peterselie
Balsamico azijn
1.25 cl.
Olijfolie
Zout
Peper

Geroosterde rode bietjes met sinaasappel, feta en hazelnoten (Bio)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bieten, snij in kwarten en schik ze in een ovenvaste schaal. Kruid met peper en zout, besprenkel met een scheut olijfolie en zet 30 min in de oven. Pel 2 sinaasappelen à vif en verdeel in partjes.

2

Maak de vinaigrette: meng 5 cl olijfolie met de balsamicoazijn, de zeste en het sap van 2 sinaasappelen en breng op smaak met peper en zout.

3

Schik de geroosterde bietpartjes, de sinaasappelpartjes en de verkruimelde feta op een bord. Bestrooi met de gehakte hazelnoten en de munt- en peterselieblaadjes. Serveer met de vinaigrette.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
105kcal
Vetten
6,6g
Vezels
2,6g
Eiwitten
2,8g