Geroosterde wintergroenten met pesto

Geroosterde wintergroenten met pesto
Voorbereiding 0 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Butternut
0.25
Wortelen
1.5
Bieten
1
Stevige peren
1
Honing
1 c.à.c
Za'atar
1 c.à.c
Pecannoten
1 el
Olijfolie
2 el
Zout
Peper

VOOR DE PESTO

Knoflook
0.5
Bosje peterselie
0.5
Pecannoten
50 g
zeste van biocitroen
Olijfolie
100 ml

Geroosterde wintergroenten met pesto

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de groenten en de peren in stukken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en de honing, kruid met de za’atar, peper en zout en meng goed. Rooster ongeveer 1 u in de oven.

2

Maak de pesto. Pel de knoflook en mix met de peterselie, de pecannoten, de citroenzeste en de olijfolie tot een gladde pesto.

3

Haal de groenten uit de oven. Hak de 2 el pecannoten fijn en strooi over de groenten. Serveer met de pesto.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
151kcal
Vetten
12g
Vezels
2,3g
Eiwitten
1,1g