Geroosterde wortelen met couscous en groenteballetjes
Ingrediënten voor:
Inbegrepen in de box
Geroosterde wortelen met couscous en groenteballetjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de lente-ui in ringen. Hak de koriander fijn. Schil en snij de wortelen in dunne reepjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er olijfolie over. Kruid met het paprika, peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet 15 min. in de oven.
2
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon over. Dek af en laat 5 min. wellen. Giet de linzen af en spoel onder koud water. Doe ze, samen met de gepelde look, het citroensap, de tahin, het komijn, een scheut olijfolie en peper en zout in een blender. Mix glad.
3
Bak de balletjes goudbruin in hete olijfolie. Maak de couscous los met een vork en schep er de geroosterde wortelen, de lente-uitjes en de koriander onder. Serveer met de groenteballetjes en de hummus.