Geroosterde wortelen met honing, feta en pistaches

Geroosterde wortelen met honing, feta en pistaches
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Jonge wortelen
1 bosje
Olijfolie
2 el
Vloeibare honing
2 el
Ras-el-hanout
1 el
Komijnzaadjes
0.5 c.à.c
Fijngehakte pistaches
1 handvol
Feta
100 g
Bosje bladpeterselie
0.5
Fijngehakte pistaches
1 handvol
Zout
Peper

Geroosterde wortelen met honing, feta en pistaches

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

De wortelen moeten niet worden geschild of geschraapt. Snij er het loof af en spoel de wortelen grondig. Leg ze in een grote ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en de honing en kruid dan met de ras-el-hanout, de komijn, zout en peper. Rooster ongeveer 30 min in de oven.

3

Haal de wortelen uit de oven en strooi er de gehakte pistaches, de verkruimelde feta en de peterselie over.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
276kcal
Vetten
13g
Suiker
28g
Vezels
9,6g
Eiwitten
6,3g