Geroosterde zalm met gestoomde groentjes, jonge sla en aioli met koriander

Geroosterde zalm met gestoomde groentjes, jonge sla en aioli met koriander
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

zalmfilets
2
wortelen
100 g
sperzieboontjes
250 g
broccoliroosjes
100 g
gele krielaardappelen
400 g
teentje(s) knoflook
1
citroensap
0.5 el
takjes koriander
2
zakje jonge sla
1
eigeel(gelen)
1
sterke mosterd
0.5 el
olijfolie
(cider)azijn
peper
zout

Geroosterde zalm met gestoomde groentjes, jonge sla en aioli met koriander

Bereiding

1

Stoom de broccoliroosje, worteltjes en gele krielaardappelen gaar in hun verpakking in de microgolfoven. Kook de sperziebonen beetgaar in licht gezouten water.

2

Hak de koriander fijn. Pel en plet de knoflook tot moes en breng op smaak met een snuifje zout. Giet het eigeel, de mosterd en het citroensap erbij en kruid met peper en zout. Giet er geleidelijk olijfolie bij onder voortdurend roeren. Strooi de koriander bij de aioli. Kruid bij indien nodig. Kruid de zalmfilets met peper en zout en rooster ze 5 min. in een pan.

3

Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el (cider)azijn en kruid met peper en zout. Breng de jonge sla op smaak met deze vinaigrette. Serveer de vis met de gestoomde groenten, de jonge sla en de aioli.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
128kcal
Vetten
2,2g
Zout
0,3g
Eiwitten
4,8g