Gesauteerde boontjes, shiitake, tofu, cashewnoten met quinoa

Gesauteerde boontjes, shiitake, tofu, cashewnoten met quinoa
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

prinsessenbonen
250 g
shiitake
100 g
Thaise basilicumblaadjes
5 g
teen(tenen) knoflook
1
rode piment
0.5
tofu
125 g
cashewnoten
40 g
quinoa
100 g
sojasaus
2 el
sesamolie
1 el
olijfolie
zout

Gesauteerde boontjes, shiitake, tofu, cashewnoten met quinoa

Bereiding

1

Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en stoom of kook ze gaar. Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af.

2

Verwijder de stelen van de shiitake en snij de hoedjes in plakjes. Hak de rode piment zeer fijn. Snipper de knoflook en fruit 1 min. in 2 el olijfolie. Snij de tofu in blokjes en giet bij de knoflook. Bak 4 min. op een hoog vuur. Haal de tofu van het vuur. Giet 2 el olijfolie in een pan en sauteer de shiitake en de cashewnoten op een hoog vuur. Giet de sojasaus, sesamolie en rode piment erbij en laat nog 2 min. verder garen. Voeg de prinsessenbonen toe en laat nog 2 min. bakken.

3

Meng de prinsessenbonen, de blokjes tofu, de shiitake, de cashewnoten en de Thaise basilicumblaadjes. Serveer met de quinoa.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
194kcal
Vetten
1,6g
Zout
0,91g
Eiwitten
8,3g