Gestoofde eendenbout

Gestoofde eendenbout
Bereiding
1
Snipper de uien, pers de knoflook en snij de wortelen in stukjes. Laat de boter op een matig vuur smelten in een stoofpan en bak de eendenbouten op het vel in 4 à 5 min goudbruin. Kruid met zout en peper en haal de bouten uit de pan.
2
Leg de ui en de knoflook in dezelfde pan en laat ze een paar minuten zachtjes fruiten (ze mogen niet kleuren). Strooi er de bloem over en laat nog een paar minuten bakken. Blus met de helft van de wijn en voeg het kruidentuiltje, de kippenfond, de wortelen en de eendenbouten toe. Laat afgedekt 1 u 30 min stoven op een matig vuur.
3
Schep de eendenbouten, de wortelen en het kruidentuiltje uit de pan en hou ze warm. Giet de rest van de wijn in de pan, laat flink inkoken, voeg dan de room toe en mix de saus fijn.