Gevulde artisjokken met brie

Gevulde artisjokken met brie
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Artisjokken
2
Laurierbladeren
1
Sap van citroen
0.5
Brie
125 g
Zure room
35 g
Eidooier
0.5
Parmezaan, geraspt
50 g
Sneetjes zuurdesembrood
1
Boter
1 el
Gedroogde oregano
0.5 el
Teentje knoflook, heel fijn gesnipperd
0.5
Een paar takjes peterselie
Een paar takjes oregano
Honing
Zout, peper

Gevulde artisjokken met brie

Bereiding

1

Maak de artisjokken schoon en wrijf de eetbare delen in met de stukken citroen zodat ze niet zwart kunnen uitslaan. Breng een grote pan water aan de kook met de laurierbladeren en het citroensap. Voeg de artisjokken toe en kook ze 15 min (voor kleine) à 45 min (voor grote exemplaren).

2

Laat in een kookpan de brie smelten met de zure room en voeg de eidooier en de Parmezaan toe. Kruid met versgemalen peper en meng goed. Verwarm de oven voor op 200°C.

3

Laat de artisjokken uitlekken en verwijder het hooi. Vul ze op met het briemengsel. Bak tegelijk de sneden brood goudbruin in een pan in de boter, met oregano en knoflook. Verkruimel het brood over de artisjokken en bak 15 min in de oven, tot het toplaagje mooi goudbruin kleurt. Werk af met peterselie en oregano en serveer met een scheutje honing.