Gevulde courgette

Gevulde courgette
Voorbereiding 10 min.
Kook 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rozijnen + extra
1.5 el
Courgettes
2
Gehakt (kip)
250 g
Pijnboompitten + extra
2 el
Basilicum
5 g
Oregano
0.5 el
Ei
0.5
Geraspte parmezaan
20 g
Paneermeel
15 g
Peper
Zout

Gevulde courgette

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen 5 min in water. Was en snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Kruid met peper en zout.

2

Meng het gehakt met de geweekte rozijnen, de pijnboompitten, basilicum en oregano, het losgeklopte ei, de parmezaan en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vul de courgettes met het gehaktmengsel en schik ze op een bakplaat. Bak 30 min in de oven, tot de courgettes gaar zijn. Werk af met rozijnen en pijnboompitten en serveer met rijst, couscous of een fris slaatje.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
104 kcal
Vetten
6 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,9 g
Koolhydraat
4,4 g
Suiker
2,9 g
Zout
0,7 g
Eiwitten
8 g