Gevulde eieren met spekjescrumble, asperges en Bleu d'Auvergne

Gevulde eieren met spekjescrumble, asperges en Bleu d'Auvergne
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Eieren
9
Spekblokjes
75 g
Groene aspergepunten
9
Mayonaise
1 el
Yoghurt op z'n Grieks
0.5 el
Mosterd
0.5 el
Blauwe kaas d'Auvergne
15 g
Gerookt paprikapoeder
Bieslook, gesnipperd
1 el
Zout, peper

Gevulde eieren met spekjescrumble, asperges en Bleu d'Auvergne

Bereiding

1

Kook de eieren hard. Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof, laat ze uitlekken op keukenpapier en mix ze dan fijn. Bak de aspergepunten kort in dezelfde pan en kruid met zout en peper. Pel de eieren. Snij de bodem weg zodat ze mooi rechtop blijven staan. Snij er een hoedje af en schep de eidooier er met een lepeltje uit.

2

Mix de eidooiers met de mayonaise, de yoghurt en de mosterd en kruid met zout en peper. Schep dit mengsel in een spuitzak en vul er de uitgeholde eieren mee op.

3

Bestrooi de eieren met de crumble van spekjes, leg er een blokje kaas op en duw er een aspergepunt in. Strooi er tot slot paprikapoeder en bieslook over.