Gevulde forel met citroen en peterselie

Gevulde forel met citroen en peterselie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
300 g
Forellen
2
Citroenen
1
Bosje peterselie
0.5
Olijfolie
2 el
Zout
Peper

Gevulde forel met citroen en peterselie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aardappelen in tweeën en kook ze 15 min in gezouten water.

2

Vet een ovenschaal in met olie en leg er de forellen in. Snij de citroenen in schijfjes en verdeel ze over de buikholtes. Leg er ook peterselie bij, maar hou een beetje apart voor de afwerking. Leg de voorgekookte aardappelen in de schaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid alles met peper en zout.

3

Zet 20 à 25 min in de oven en serveer goed warm, afgewerkt met peterselie.