Gevulde groene koolrolletjes met tomatensaus


Gevulde groene koolrolletjes met tomatensaus
Bereiding
1
Breng een grote kom gezouten water aan de kook. Verwijder de harde kern van de kool en maak haar 6 grote bladeren los. Snij ze langs de dikke nerf doormidden. Blancheer de bladeren 2 min in het kokende water tot ze zacht zijn. Spoel ze direct af onder koud water en dep ze droog met een schone doek. Hak de ui en knoflook fijn.
2
Meng het gehakt met het paneermeel, de ui, knoflook, ei, mosterd, oregano, peper en zout. Leg een koolblad op het werkblad en schep er een beetje van het gehaktmengsel op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol stevig op. Herhaal met de overige bladeren en vulling. Verhit voor de saus de olijfolie in een diepe pan. Hak de ui fijn en fruit hem glazig in de olie. Voeg de tomaten, groentebouillon en peper en zout toe en laat 10 min sudderen.
3
Leg de koolrolletjes in de saus met de naad naar beneden. Dek af en laat 30 à 35 min sudderen. Besprenkel de rolletjes regelmatig eens met saus. Serveer de koolrolletjes met een rijkelijke portie tomatensaus.