Gevulde kalkoenrollade met auberginesaus

Ingrediënten voor:
Voor de vulling
Voor de auberginesaus
Gevulde kalkoenrollade met auberginesaus
Bereiding
1
Overgiet de couscous met het kokend water in een schaal. Roer om en laat 10 min opzwellen. Voeg dan de boter toe en meng. Verhit de olie in een goed hete braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de specerijen toe en schep dit mengsel door de couscous.
2
Snij de kalkoenfilet open en leg hem op het werkvlak plat tussen 2 vellen bakpapier. Maak hem met de deegrol platter. Verwijder het bakpapier en vul de filet met het couscousmengsel. Rol op en knoop zorgvuldig dicht met keukentouw. Verdeel een paar klontjes boter over de rollade, kruid met zout en peper en leg in een ovenschaal. Bak de rollade 45 min in de voorverwarmde oven op 180°C.
3
Maak intussen de auberginesaus. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aubergineblokjes. Schep regelmatig om, bak verder tot ze licht goudbruin kleuren, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet opzij. Leg nu de ui, de knoflook en de specerijen in de pan en fruit ze 5 min op een matig vuur. Voeg de aubergineblokjes, de tomaten, zout, suiker, het citroensap en het water toe en laat ongeveer 8 min zachtjes sudderen, tot het water volledig verdampt is. Bestrooi met de verse kruiden en serveer bij de kalkoenrollade.