Gevulde Milanese kip met spaghetti in tomaat-basilicumsaus

Gevulde Milanese kip met spaghetti in tomaat-basilicumsaus
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
buffelmozzarella
80 g
kippenborst
2 st
ei
1 st
panko
50 g
spaghetti
200 g
kerstomaten
200 g
halfgedroogde tomaten
10 st
basilicum
6 g
rucola
45 g
bloem
kookvocht
1.5 el
olijfolie
peper
zout
bakpapier

Gevulde Milanese kip met spaghetti in tomaat-basilicumsaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de mozzarella in plakken van 1 cm. Halveer het vlees overlangs. Leg het tussen bakpapier en klop het vlees, met een deegrol, tot een dunne lap van 3 mm. Leg een plakje kaas op het vlees en rol het strak op.

2

Zet een bord klaar met bloem, één met geklutst ei en één met panko. Kruid de kip met peper en zout en haal door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko. Verhit wat olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de kip in enkele minuten rondom rond bruin. Zet de pan in de oven en gaar 20 min. verder.

3

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking gaar. Snij de kerstomaten doormidden. Mix de zongedroogde tomaten, 2 el van hun olie, het basilicum en het kookvocht glad. Kruid met peper en zout. Giet de spaghetti af en meng er de saus, kerstomaten en rucola doorheen. Serveer met de kip.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
180kj
Vetten
1,9
Zout
0,4
Eiwitten
12