Gevulde paprika’s met gehakt, langkorrelrijst en feta

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Langkorrelrijst
100 g
Gemengd gehakt
250 g
Kerriepoeder
0.5 c.à.c
Paprikapoeder
0.5 c.à.c
Lookpoeder
0.5 c.à.c
Cayennepeper
0.5 snuifje
Paprika’s
2
Feta
35 g
Basilicum
0.5 handvol
Olijfolie
1.5 el
Zout
Peper

Gevulde paprika’s met gehakt, langkorrelrijst en feta

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem afkoelen. Meng hem met het gehakt en kruid met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, lookpoeder en cayennepeper.

2

Snij de paprika’s in tweeën, verwijder de zaadjes en leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Vul ze met het gehaktmengsel en verkruimel er de feta over. Besprenkel ze met de olijfolie.

3

Bak de paprika’s ongeveer 40 min in de oven. Bestrooi ze net voor het serveren met basilicum.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
136kcal
Vetten
2,8g
Vezels
0,9g
Zout
0,59g
Eiwitten
7g