Gevulde puntpaprika’s uit de oven

Gevulde puntpaprika’s uit de oven
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Langkorrelrijst
100 g
Olijfolie
1 el
Gele paprika’s, in kleine blokjes
1
Lane rode paprika’s
2
Kippengehakt
100 g
Verse munt, gehakt
1 el
Peterselie, gehakt
1 el
Kurkuma
0.5 el
Chilipoeder
0.5 el
Paprikapoeder
0.5 el
Bol(len) mozzarella, in schijfjes
1
Zout, peper

Gevulde puntpaprika’s uit de oven

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.

2

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de blokjes gele paprika tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en laat kort meebakken. Voeg dan de gekookte rijst toe, strooi er de munt en de peterselie bij en voeg ook de kurkuma, het chilipoeder, het paprikapoeder, zout en peper toe.

3

Snij de puntpaprika’s in de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg de halve paprika’s in een ovenschaal