Gevulde puntpaprika's

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Grote puntpaprika's
2
Parelcouscous
100 g
Rode ui
0.5
Teentjes knoflook
1.5
Courgette
1/4
Halloumi
90 g
Zwarte olijven, ontpit
25 g
Gedroogde oregano
0.5 el
Citroen
0.5
Geroosterde pijnboompitten
1 el
Zakje gemengde sla
0.5
Olijfolie
Peper
Zout

Gevulde puntpaprika's

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Zet 15 à 20 min in de oven, tot ze zacht beginnen te worden. Haal ze uit de oven en zet opzij.

2

Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de rode ui en de knoflook. Snij de courgette en de halloumi in kleine blokjes en de olijven in schijfjes. Verhit op een matig vuur een scheutje olijfolie in een grote braadpan. Fruit de rode ui 2 min, voeg de knoflook toe en laat 2 min meebakken. Voeg daarna de courgette en de oregano toe en laat ongeveer 5 min bakken, tot de courgette gaar is.

3

Bak in een andere pan met een klein beetje olie de halloumi op een matig vuur goudbruin. Pers de citroen uit. Meng de parelcouscous door het courgettemengsel en voeg ook de halloumi, de olijven, de pijnboompitten en 1 el citroensap toe. Kruid indien nodig met peper en zout. Vul de paprika’s met dit mengsel en serveer met de gemengde sla.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
116 g
Vetten
5,2 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,4 g
Koolhydraat
12 g
Suiker
2,3 g
Vezels
2,2 g
Zout
0,36 g
Eiwitten
4,3 g