Gevulde venkel met frisse groenten en mozzarella
Gevulde venkel met frisse groenten en mozzarella
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de buitenste ‘rokken’ van de venkel (de grootste bladeren) los. Hak de rest van de venkel fijn. Blancheer de rokken 3 min. in kokend water. Schep uit de pan. Doe de rijst in het water en kook gaar. Snipper de ui en knoflook fijn. Halveer de kerstomaten. Snij de selder in kleine blokjes. Hak de peterselie en munt fijn. Snij de mozzarella in blokjes.
2
Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie op een zacht vuurtje. Bak ook even de quorn mee. Doe er dan de venkel en de selder bij en laat garen tot de groenten zachter worden. Doe er dan de kerstomaten en de gekookte rijst bij. Kruid met peper en zout, de fijngehakte munt en peterselie.
3
Leg de venkelbladeren in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Werk af met de blokjes mozzarella. Schenk er wat olijfolie overheen. Zet de ovenschaal in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Bestrooi voor het serveren nog met wat gehakte munt.