Gevulde zoete puntpaprika met kippengehakt

Gevulde zoete puntpaprika met kippengehakt
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

teen knoflook
0.5
gedroogde oregano
0.5 el
pijnboompitten
25 g
ei(eren)
1
kippengehakt
300 g
zoete puntpaprika's
2
langkorrelige rijst
150 g
paneermeel
25 g
olijfolie
peper
zout

Gevulde zoete puntpaprika met kippengehakt

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Plet de knoflook tot moes en voeg samen met de oregano, de gegrilde pijnboompitten, ei en het paneermeel toe aan het kippengehakt. Meng met je handen goed dooreen. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snij de puntpaprika's overlangs doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Vul de helften met het gehaktmengsel. Bak in 20 tot 25 min. gaar in de oven.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer met de puntpaprika's.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
260kcal
Vetten
3,2g
Zout
0,51g
Eiwitten
24g