Glögg

Glögg
Voorbereiding 20 min.
Kook 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Fles witte wijn
0.5
Witte rum
0.5 el
Kardemompeulen
2
Biosinaasappel
0.5
Gedroogde rode bosbessen
0.5 handvol
Amandelschilfers
1 el
Suiker
50 g
Kruidnagels
1.5
Verse gember
0.5 stuck

Glögg

Bereiding

1

Warm de wijn op in een pannetje en giet er de rum bij.

2

Plet de kardemompeulen, snij de sinaasappel in schijven en leg ze allebei in de glögg. Voeg ook de bosbessen, de amandelschilfers, de suiker, de kruidnagels en de gember toe.

3

Laat alles warmen, haal van het vuur en laat nog minstens 10 min trekken. Serveer.