Glutenvrije chocoladetaart met frambozenmousse

Glutenvrije chocoladetaart met frambozenmousse
Nutri-Score E
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 120 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

VOOR DE TAART

Pure chocolade (min 70%)
50 g
Boter
50 g
Havervlokken (glutenvrij)
25 g
Eieren
1.5
Suiker
37.5 g
Amandelpoeder
25 g
Cacaopoeder
1 el
Bakpoeder (glutenvrij)
1/4 tl
Zout

VOOR DE MOUSSE

Diepvriesframbozen
62.5 g
Blaadjes gelatine
1/2
Suiker
1/2 el
Slagroom
50 ml

TER DECORATIE

Diepgevroren frambozen

Glutenvrije chocoladetaart met frambozenmousse

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de frambozen ontdooien. Bekleed een hartvormige bakvorm met bakpapier. Hak de chocolade grof en laat samen met de boter au bain-marie smelten. Laat afkoelen.

2

Mix de havervlokken tot meel. Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel en voeg daarna de gesmolten chocolade toe. Meng in een aparte kom het havermeel, amandelpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en een snuifje zout, en voeg dit mengsel toe aan het chocolademengsel. Roer alles goed door tot een glad beslag. Giet het beslag in de taartvorm en bak de taart 25 tot 30 min in de oven. Prik met een mespunt in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart klaar. Laat de taart volledig afkoelen.

3

Bereid de frambozenmousse. Laat de gelatine 10 min in koud water weken. Verwarm de frambozen in een pan met de suiker en 1 el water. Zeef het mengsel, voeg de gelatine toe en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng deze door de frambozencoulis. Verspreid de mousse vervolgens over de taart en laat deze 2 u tot een nacht in de koelkast opstijven. Haal de taart uit zijn vorm en versier met frambozen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
307 kcal
Vetten
22 g
(waarvan verzadigde vetten)
12 g
Koolhydraat
22 g
Suiker
17 g
Vezels
3 g
Zout
0,52 g
Eiwitten
5,3 g