Gnocchi en mosselen in een seldersausje

Gnocchi en mosselen in een seldersausje
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

mosselen
1 kg
sjalot
1
selderstengels
3
champignons
125 g
witte wijn
60 ml
light room
160 ml
gnocchi
300 g
takje tijm
2
arachideolie
boter
peper
zout

Gnocchi en mosselen in een seldersausje

Bereiding

1

Kuis en spoel de mosselen verschillende keren in koud water. Snipper de sjalot fijn. Snij de selder in kleine stukjes. Snij de champignons in 4. Stoof de sjalot en de selder aan in wat olie op een zacht vuurtje. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Laat de groenten stoven tot ze beetgaar zijn en schenk er de room bij. Kruid met peper en zout. Laat nog wat verder pruttelen.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de champignons goudbruin in boter. Voeg er na enkele minuten ook de pasta en tijm aan toe. Bak even mee. Kruid met peper en zout.

3

Doe de mosselen in een kookpot en zet op een hoog vuur. Zet een deksel op de pot. Wacht tot je de stoom ziet ontsnappen vanonder het deksel en schud dan de mosselen op. Wacht tot je nog een keer stoom ziet en haal dan van het vuur. Doe de pasta en champignons op een bord en schep er de mosselen bij. Geef er de saus bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
129kcal
Vetten
2,8g
Zout
0,88g
Eiwitten
5,1g