Gnocchi met hazelnootboter, salie en spinazie


Gnocchi met hazelnootboter, salie en spinazie
Bereiding
1
Hak de knoflook fijn. Laat een beetje boter smelten in een braadpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze 2 tot 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Kook de gnocchi in een grote kookpan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
2
Laat 150 g boter smelten in een pan op een matig vuur. Laat zachtjes sudderen, 3 tot 4 min, tot het schuim verdwenen is en de boter hazelnootbruin kleurt. Roer regelmatig. Bak de salieblaadjes 30 sec in de hazelnootboter tot ze krokant zijn. Laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
3
Bak de gnocchi 2 tot 3 min in dezelfde boter tot ze goudbruin zijn. Verdeel de spinazie over de borden en voeg de gnocchi toe. Bestrooi met Parmezaanse kaas, garneer met de salie en serveer.