Gnocchi met hazelnootboter, salie en spinazie

Gnocchi met hazelnootboter, salie en spinazie
Nutri-Score D
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentje knoflook
1
Gezouten boter + extra
75 g
Spinazie
225 g
Gnocchi
400 g
Blaadjes verse salie
7.5
Geraspte Parmezaanse kaas
50 g
Peper
Zout

Gnocchi met hazelnootboter, salie en spinazie

Bereiding

1

Hak de knoflook fijn. Laat een beetje boter smelten in een braadpan en bak de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze 2 tot 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Kook de gnocchi in een grote kookpan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

2

Laat 150 g boter smelten in een pan op een matig vuur. Laat zachtjes sudderen, 3 tot 4 min, tot het schuim verdwenen is en de boter hazelnootbruin kleurt. Roer regelmatig. Bak de salieblaadjes 30 sec in de hazelnootboter tot ze krokant zijn. Laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.

3

Bak de gnocchi 2 tot 3 min in dezelfde boter tot ze goudbruin zijn. Verdeel de spinazie over de borden en voeg de gnocchi toe. Bestrooi met Parmezaanse kaas, garneer met de salie en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
195 kcal
Vetten
11 g
(waarvan verzadigde vetten)
7,2 g
Koolhydraat
19 g
Suiker
0,5 g
Vezels
0,6 g
Zout
1,06 g
Eiwitten
4,9 g